Reiki Nivå 1 och 2

Usui Shiki Ryoho - Naturlig Healing System av Usui

Välkommen till sidan som ger dig mer information om utbildning i Reiki 1 och 2 hos mig.

Har du frågor och funderingar utöver den text som anges maila mig gärna till naturligalivsenergin@gmail.com

Reiki är en gammal österländsk energimedicinsk metod som idag anses vara en friskvårdsbehandling

för att både hjälpa sig själv och andra här.

Reiki hjälper till att återfå ny kraft och energi. Läka de områden som behövs. Reikin arbetar både i fysiska, mentala, emotionella och själsliga kroppen, att återfå sin balans och harmoni i livet. I reikin arbetar man mycket kring ki-energin så att den får rätt balans och kraft.


Reiki utbildning riktar sig till dig som är nyfiken på energimedicin och healing. Kanske vill du utveckla din kunskap och förmåga till själslig och kroppslig läkning, både för att hjälpa dig själv och kanske för att hjälpa andra människor.


Reiki är en ganska så enkel teknik att lära sig. I steg ett lär man sig grunderna, sen i steg 2 och 3 får du mer djupare tekniker/verktyg för en djupare läkning och för att släppa taget på ting som sitter lite hårdare. Du får hjälp att omprogrammera negativa tankebanor och inställningar till positiva och kärleksfulla tankar.

Reiki för mig som healer och lärare så är reiki en del av mig, de är en livsstil man kan få om man väljer att bjuda in reikin varje dag i sitt liv, vilket jag rekommenderar. Så reiki är inte bara en behandlingsmetod anser jag. Ju mer jag själv bjuder in reikin i i mitt liv, så mycket bättre mår jag. Händer de trauman så läks de mycket fortare än innan, den hinner knappt sätta sig i kroppens system.


Reiki är helande och är en harmonisk, balanserande, högfrekvent livsenergi som allt och alla består av, med mycket gynnsamma läkande egenskaper.

Reiki bygger på övertygelse att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergi/ki är blockerad och inte kan flöda fritt. Syftet med reiki är att frigöra dess blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet genom att stimulera den naturliga läkningsförmågan. Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreduserande, lindring och självläkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt, emotionellt och andligt.


Reikienergin arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar

"må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin. När man får en reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Reiki är den mest använda healingtraditionen i Sverige och den som det också går att visa vetenskapligt mätbara effekter från, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta, och aktiverar ett välbefinnandehormon, oxytocin. Även om man inte tror på en övernaturlig kraft, och därför är bra att använda för stressreducering.

Reiki Nivå 1 - Grundutbildning

För fysisk energibehandling på sig själv & andra.


I första nivån lär man sig grunderna i reikin, hur reikin uppstod, reikin vi använder idag, hur man ger sig själv reiki och andra. Att använda och förstå reikins 5 viktigaste principer. Får även med dig i kunskap om att ge mat, dryck, växter och djur. Under utbildningen tar vi också upp hur och varför kan vi få blockeringar och vad kan vi tänka på.


Under utbildningen tar vi också upp hur och varför kan vi få blockeringar och vad kan vi tänka på. Vi tar även upp lite grann om energikroppens uppbyggnad. Tar även upp lite bonus grejer för att öka energin för läkning och få balans.

Reiki 1 innehåll:

 • Reiki 1 initiering
 • Vad reiki är, historia, bakgrund och viktiga delar att kunna
 • Reikin 5 principer
 • Praktisera reikins 3 pelare.
 • Egenvård av reiki - flera övningar
 • Att ge någon annan reiki
 • Torr bad - Kenyuko
 • Ge reiki till djur, växter, saker och mat mm.
 • Helande samtal - Hur man har samtal.
 • Känna energin i kroppen och händer
 • Meditationer

Reiki nivå 2 - Fortsättningsutbildning

Distansreiki, resa i tiden, kapa energiband & hela ovanor


I andra nivån i reiki får du öka reiki frekvensen. Du får lära dig 4-5 reiki verktyg/tekniker för att skapa mer balans och djupare läkning.


Du lär dig bl.a. att kapa energiband som håller fast negativa energier. Du får med dig 3 viktiga symboler i reikin som öka reikienergin. Varje symbol har en betydelse och ett syfte. En symbol kan ha flera syften.

Du lär dig att resa i tiden, framtid, nutid och dåtid. Ibland behöver vi gå tillbaka för att läka något som hänt för att gå vidare i livet, kanske för att ändra tankebanor och livsstil lika så. Framtiden när vi har något betydelsefullt framför oss.


Du får även lära dig att ge reiki på distans. Både till en annan person, platser och händelser.


Att hela en ovana kan vara missbruk av alkohol, nikotin och socker. Hela situationer man är rädd för tex att ta körkort, efter en händelse, relationer och stress mm.


Som lite bonus får du med dig lite om kristallhealing och rena med rökelse, samt ytligare en kraftfull symbol.

Reiki 2 innehåll:

 • Reiki initiering
 • 3 helande symboler
 • Sänder man distanshealing
 • Rena platser
 • Tidsresa - bl.a. regression
 • Stärka mål
 • Hela ovanor
 • Kristallhealing
 • Pendel
 • Rökelser och doftvatten
 • Bonus symbol
 • Mantra

Kurs info:


Antal deltagare per kurs 1-6 kursdeltagare - Bättre med mindre grupper.


Kurs hålls i Karlstad - Adress: Helhetens Källa - Stinsgatan 2. Karlstad, Ligger centralt


Kursen upplagd som distans och fysisk kurs.

Distansdelen för att du ska hinna läsa på innan och fysiska träffen då du får din initiering och vi utför praktiska övningar tillsammans.

Man behöver inte kunna något innan, tidigare elever har uppskattat att få manualen innan för att bekanta sig med de man ska lära sig.


När man blivit godkänd för att delta på en reiki utbildningen hos mig så får man reiki manualerna på e-post för att i lugn och ro börja bekanta sig med manualen vi ska arbeta efter, vilket har varit uppskattat av tidigare elever.


Planerade kurser i Karlstad:

18-19 juni 2022

30-31 Juli 2022


Vill du gå reiki utb. under sommaren, kontakta mig gärna så kan vi boka in ett datum som passar.


De går även bra att boka eget datum eller ange ett önskat datum om de planerade datumen inte passar dig, går även bra att gå kursen under vardagar. Sänd mig bara ett meddelande så hör jag av mig så snart jag kan. Sänd e-post till naturligalivsenergin@gmail.com

Finns lösningar.


Du kan även gå in på min boka direkt för att boka en kursdag med mig. Vill du gå båda nivåerna under vecka så bokar du ett steg i taget och du får 200:- i rabatt. Länk till sidan: https://www.bokadirekt.se/places/naturliga-livsenergin-20295

några frågor kontakta mig via mailen.


Tid: 10-18 ca. - Svårt att ange exakt sluttid, detta beror på antal personer som delta och mycket annat.


Kostnad/Pris:

Reiki nivå 1 & 2: 3800:- - erbjudande Juni-Aug 2022 - betala 2800:- spara 1000:-

Ingår digital manual via mailen och diplom.


Reiki nivå 1: 2000:-

Reiki nivå 2: 2000:-


Vill du bara gå steg 1 eller 2, kontakta mig per mail eller sms så ordnar vi de, inga problem.


Betala med: Swish, betallänk med kort eller med klarna.

(OBS! De går inte att betala med actiway för dessa utbildningar)


Villkor som godkänds vid bokning.

Anmälan är bindande från den dagen du får kursmanualen per e-post, brukar vara vid godkännande att du blivit antagen att gå utbildningen. Ingen återbetalning efter man fått sin e-manual.

Om man blir sjuk eller får symtom 2-3 dagar innan kurs, kontakta omgående för att diskutera en framflyttning en kort tid fram på (ca max 3månader) alt. gå kursen på distans. Endast vid sjukdom är giltigt skäl att flytta sin bokade kurs.


Gå endast på kursen om du är symtomfri!


Efter avslutad kurs får man diplom.

Anmälan till Reiki utbildning här via formuläret

Tidigare elevers omdöme:

Har du gått en reiki kurs hos mig? maila mig gärna ditt omdöme så lägger jag ut de här på sidan så att andra kan läsa och bilda sig en uppfattning. Maila till: naturligalivsenergin@gmail.com


Kikki • 25 oktober 2020

En fantastisk och lärorik helg! Man fick materialet i god tid och hann läsa igenom det ordentligt innan! Anette är jättebra på att ta bort nervositet och anpassa utbildningen efter gruppens intressen, samtidigt som hon ser till att vi fick all den information vi behöver. Rekommenderar verkligen hennes utbildningar!! ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️


Maria Johansson • 25 oktober 2020

En riktigt bra utbildning, där man grundligt fick lära sig alla steg inom både reiki1 och 2. Bra kompendium som var väldigt innehållsrikt och som man fick på mailen så att man i god tid kunde läsa på innan utbildningens start. Anette är jätteduktig

Kan varmt rekommendera hennes utbildningar. ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️


Ulrica Larsson • 25 oktober 2020

En underbar och utvecklande helg! Så mycket jag har lärt mig, om Reiki och i det även om mig själv. Jag fick jättebra kurskompendium i god tid, så givande att kunna läsa om allt och i den mån det går, förbereda sig. Anette är så duktig på området, en bra lärare och ödmjuk människa. Jag ser fram emot masterkursen och rekommenderar varmt Reikikurserna hos Anette!

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️


Elisabeth - 24 augusti 2021

Jag kan varmt rekommendera denna utbildning som gav mig mer än jag hade förväntat mig. Ett grundligt och tydlig kompendium som jag hann läsa igenom innan kursstart var uppskattat. Utbildningen var spännande och givande. Ett stort tack till Anette .

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Några av tidigare elever

fysisk kurs

Bild Galleri från

tidigare reiki kurser

nivå 1 & 2


2016-2021